5 способів перевірити кислотність шлунка в домашніх умовах:

1. Використовуйте смужки на тест pH по сечі. Один з найбільш достовірних і точних методів! З 9 до 11 ранку, на голодний шлунок! Для точності робити це потрібно 5-7 днів поспіль! При підвищеній кислотності індикатор буде червоного кольору, а при зниженій — синій. Увага: смужки повинні бути саме ДЛЯ СЕЧІ!

2. Випийте розчин соди. Половинку чайної ложки на склянку теплої води. Якщо є відрижка і сильне зригування з повітрям, то це означає, що кислотність висока! Якщо відрижки не багато — норма! Якщо немає зовсім — низько!

 3. З’їжте лимон. Якщо висока кислотність — фрукт здається вкрай неприємним, а при низькій — лимон не кисліший звичайного апельсина.

 4. Яблучний сік (досить жорсткий метод!). Якщо випити натщесерце і кислотність висока, то виникнуть болі, спазми, кисла відрижка і присмак металу! При зниженій подібних симптомів не буде!

5. Пшоняна каша. Якщо додати шматочок вершкового масла до пшоняної каші і з’їсти її на голодний шлунок, то через деякий час почнеться печія, якщо кислотність підвищена!

 Якщо кислотність підвищена — це завжди нестача води (зневоднення), стрес, нестача сну, погане жування і неправильне харчування. Провокує кислотність їжа — солона (тяга до неї виникає при втомлених наднирниках), гостра, занадто холодна або занадто гаряча.

Що робити: усувати причини, пом’якшувати харчування в бік нейтральних, злегка відварених продуктів, мінімізувати подразники (часник, копченості, смажений жир), допомагати народними засобами: насіння льону і кисіль з насіння льону, сік алое (якщо немає пухлин і поліпів), настоянка прополісу, корінь аїру (один з найефективніших засобів!), аюрведичні препарати.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *